Tuesday 4 December 2007

Danny Elfman & Tim Burton Tribute vol. I



Charlie & The Chocolate Factory [2005]

Dir.Tim Burton
based on (Roald Dahl novel :Charlie & The Chocolate Factory (1964))

Cast.Johhny Depp,Helena Bonah Carter,Noah Taylor,Christopher Lee.



- H ταινία του Tim Burton είναι η δεύτερη που βγαίνει με ήρωα τον εκκεντρικό Willy Wonka και για πολλούς η πρώτη ταινία (1971) με πρωταγωνιστή τον Gene Wilder θεωρείται καλύτερη.



- Ο συγγραφέας Roald Dahl (1916-1990) εμπνεύστηκε την υπόθεση του βιβλίου του όταν ο ίδιος δούλευε σε εργοστάσιο σοκολατοβιομηχανίας, την γνωστή εταιρεία Cadbury.Επίσης έχει συγγράψει το επίσης πασίγνωστο βιβλίο με ήρωα την τρομερή Matilda.



Charlie & The Chocolate Factory [Danny Elfman] [Warner Sunset 2005]



Edward Scissorhands [1990]

Dir.Tim Burton
Cast. Johnny Depp,Winona Ryder,Dianne Wiest,Alan Arkin

- Πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο υπήρξε ο Tom Cruise αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί απαιτούσε ένα χαρούμενο τέλος,Δεύτερη επιλογή ήταν ο Robert Downey Jr. o οποίος αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.O Jim Carrey προσπάθησε πολλές φορές στα castings αλλά απέτυχε.Μόλις ο Jonny Depp διάβασε το σενάριο λέγεται οτι έβαλε τα κλάμματα σαν μωρό.



- Και όμως η ταινία ενέπνευσε μια ολόκληρη μόδα που μέχρι και σήμερα έχει πολλούς οπαδούς.Το gothic style.



Edward Scissorhands [Danny Elfman] [MCA Records 1990]




Pee-wee's Big Adventure [1985]

Dir.Tim Burton
Cast.Paul Reubens,Elizabeth Daily

- Ο H Μεγάλη Περιπέτεια του Pee Wee υπήρξε η πρώτη ταινία του Burton όταν εκείνος έφυγε απο την Disney.Συν-σεναριογράφος ήταν και ο θεότρελος Paul Reubens ο οποίος συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη να πρωταγωνιστήσει κιόλας.

- Η ταινία θεωρήθηκε μια απο τις χειρότερες ταινίες για το 1985 αλλά όσο τα χρόνια πέρναγαν έπαιρνε διαστάσεις cult.

- Ο Paul Reubens αν και εξαφανισμένος σε β'διαλογής ταινίες, ετοιμάζει την επιστροφή του για μια ακόμη φορά ως Pee Wee με την ταινία "Pee-wee's Playhouse: The Movie".




Pee Wee's Big Adventure [Danny Elfman] (Varese Sarabande 1985)





Batman [1989]

Dir.Tim Burton
Cast.Michael Keaton,Jack Nicholson,Kim Basinger,Robert Wuhl,Jack Palance


- Oι Mel Gibson,Charlie Seen,Pierce Brosnan,Daniel Day-Lewis,Ralph Fiennes,Harrison Ford,Dennis Quaid και Kevin Costner ήταν μερικοί μόνο απο τους ηθοποιούς που απέριψαν τον ρόλο του Bruce Wayne.

- Oι Willem Dafoe,David Bowie,Robin Williams,James Woods ήταν μερικοί απο τους ηθοποιούς που απέριψαν τον ρόλο του Joker.



Batman [Danny Elfman] (Warner Bros 1989)





Mars Attacks! [1996]

Dir.Tim Burton
Cast.Jack Nicholson,Glenn Close,Annete Benning,Pierce Brosnan,Danny de Vito,Martin Short,Sarah Jessica Parker,Michael J.Fox,Rod Steiger,Tom Jones,Natalie Portman,Pam Grier.



- H ιδεά του Burton για την ταινία βασίστηκε σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών που έκανε θραύση στην Αμερική την δεκαετία του 60' ((Mars Attacks! Cards)

- Μεγάλη επιτυχία στους πανκ κύκλους έγινε το 1997 απο τους Misfits το κομμάτι που επηρρεάστηκε απο την ταινία (αλλά και απο το παλαιότερο παιχνίδι) με τίτλο , τί άλλο φυσικά , Mars Attacks!





Mars Attacks! [Danny Elfman][Atlantic Records 1996]